Начало | Новини | Официално посещение на президента Георги Първанов в Кипър

филтър

обяви за: продава под наем
реф. номер:
регион:
населено място:
район:
цена от:
цена до:
 

Какво ново?

#
14|3|2012

САЙПБУЛ ЕНТЕРПРАЙСЕС ОТНОВО В БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ГРЪЦКИЯ БИЗНЕС СЪВЕТ В БЪЛГАРИЯ

#
23|11|2010

Фирмата ни, Сайпбул Ентерпрайсес ЕООД търси  парцели.

#

Официално посещение на президента Георги Първанов в Кипър

#
Официално посещение на президента Георги Първанов в Кипър
#
Официално посещение на президента Георги Първанов в Кипър 12|10|2009:

Българският държавен глава и съпругата му г-жа Зорка Първанова бяха посрещнати с официална церемония от кипърския президент Димитрис Христофиас.
След среща на "четири очи" на президентите Георги Първанов и Димитрис Христофиас и пленарни разговори на двете официални делегации, държавните глави на България и Кипър подписаха „Съвместна декларация за двустранните отношения между Република България и Република Кипър"

В присъствието на двамата президенти беше подписана „Програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между Правителството на Република България и Правителството на Република Кипър за периода 2009 - 2011 г.". 

Държавните глави на България и Кипър оцениха високо развитието на двустранните отношения, важно значение за което имат както добрите традиции, така и интензивният диалог между институциите и в частност между президентите на двете страни. 
На съвместна пресконференция те определиха като особено важно икономическото сътрудничество. По последни данни кипърските инвестиции в България възлизат на 1.7 милиарда евро. 

Президентът Димитрис Христофиас специално отбеляза, че Кипър ще окаже помощ на България за деблокиране на средствата от европейските фондове, за да бъде даден тласък на развитието на българската икономика.

По-късно през деня държавните глави участваха в откриването на кипърско-български бизнес-форум. В бизнес делегацията, която съпровождаше президента беше и г-н Лукас Лука като официален представител на Сайпбул Ентерпрайсес ЕООД.

В делегацията на държавния глава бяха още заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Eвгени Ангелов, заместник-министърът на културата Тодор Чобанов, председателят на БТПП Цветан Симеонов, секретари на президента.

 

Източник: www.president.bg

 

#